ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ
Начало / Езици /Турски език

Турски език

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Център за преводи “Резон” предоставя пълен набор от преводачески услуги от и на турски език.

Турсият език (Türkçe, [ˈtyɾctʃe]) е език, говорен от над 77 милиона души като първи език и други 6 милиона души като втори език, което го прави най-разпространения тюркски език в света. Говори се главно в Турция и съседните части на Близкия изток и Балканския полуостров, включително в някои селища в България, както и от няколко милиона турски имигранти в Западна Европа.

Корените на турския език, както и на останалите огузки езици, могат да бъдат проследени до Централна Азия през 11 век, когато започва разселването на огузите. Административният и литературен език на Османската империя се разпространява в големи части от Средиземноморието паралелно с териториалната експанзия на империята. През 20-те години, след краха на Османската империя, в Турция е проведена езикова реформа, като официална писменост става вариант на латиницата близък до френското изписване.

Превод от /на турски

Всички задачи се изпълняват от квалифицирани опитни преводачи, за които езикът, на който превеждат е роден. Всички те са специализирани в различни области, за да дадат възможно най-добрите резултати за нашите клиенти. След това се уверяваме, че форматирането е правилно, което е особено важно за турския език, следва корекция на документа от опитна, професионална трета страна, като всичко това завършва с предоставянето на краен продукт с отлично качество.

В Център за преводи „Резон” нашите преводачи с роден турски език имат задълбочени познания не само по отношения на този език , но имат и уменията да приспособяват преводите към различни общности.

Независимо от това дали вашият превод от/на турски е сложен и технически или е по-основен като стил, Център за преводи „Резон” разполага с преводачи с опит в редица области, от техническата и правна терминология до терминологията на фармацевтичната индустрия.

Център за преводи „Резон” е водещ многосекторен специалист в преводите с опит в следните области:

Ние възлагаме всеки отделен превод на най-подходящия специализиран екип от висококвалифицирани турски преводачи, коректори и редактори, като по този начин гарантираме постоянно и отлично качество във всяка от тези области.

В комбинация с използването на преводачески технологии и нашата изключителна гъвкавост по отношение на нуждите на клиентите, това води до професионална и надеждна преводаческа услуга, която редовните ни клиенти очакват и ценят.

Разбира се, нашите преводи могат да бъдат нотариално заверени и легализирани, за да отговарят точно на вашите изисквания.

Ние също така предоставяме услуги за устен превод на турски в София.

За безплатна незабавна оферта, моля, попълнете формуляра за запитване или се свържете с нас във всеки от нашите офиси в София и Варна.

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Лиценз
Център за Преводи и Легализации "Резон" притежава лиценз от Консулски Отдел на МВнР от 1991 година.