ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ
Начало / Езици /Корейски език

Корейски език

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Център за преводи “Резон” предоставя пълен набор от преводачески услуги от и на корейски език.

Корейският език е език, който е майчин за около 77 милиона корейци.

Той е официалният и национален език на Северна Корея и Южна Корея. В десетилетията след тяхното разделяне в средата на XX век се развиват две отделни книжовни форми на езика – хангуго (한국어) в Южна Корея и чосонмал (조선말) в Северна Корея – които се отличават главно в лексикално отношение. Извън Корея езикът имат статут на малцинствен в Корейската автономна префектура Йенбиен и Автономният окръг Чанбай в Китай. Той се говори и от корейската диаспора в Япония, Северна Америка и бившия Съветски съюз.

В началото на XXI век някои елементи на корейската култура получават популярност по света, явление, наричано Корейска вълна. Наред с нарасналото стопанско влияние на Южна Корея, се увеличава интереса в много страни към изучаването на корейския като чужд език. В България корейски език се преподава в Софийския и Пловдивския университет , както и в 18-о средно училище в София.

Превод от / на корейски

Ние използваме само опитни преводачи с майчин корейски за всички наши задачи за превод от български на корейски. Те са способни да превеждат на редица корейски диалекти (Сеул, Пхенган, Кьонги и др.), като всички те са специализирани в редица различни области на превод, за да дадат възможно най-добрите резултати за нашите клиенти. След това се уверяваме, че форматирането е правилно, което е особено важно за корейския превод, осигурявайки окончателен превод на корейски с отлично качество.

Независимо от това дали вашата задача за превод от/на корейски е сложна и техническа или по-скоро елементарна като стил и съдържание, Център за преводи „Резон” винаги разполага с преводачи с опит в редица области, от технически компютърен жаргон до правна терминология.

Център за преводи „Резон” е многосекторен специалист с опит в следните области:

Ние възлагаме всеки превод на най-подходящия специализиран екип от висококвалифицирани корейски преводачи, коректори и редактори, като по този начин гарантираме постоянно отлично качество на корейския превод във всяка от тези области.

В съчетание с използването на преводачески технологии и нашата изключителна гъвкавост по отношение на нуждите на клиентите, това води до професионална и надеждна услуга за превод от/ на корейски език, която нашите редовни клиенти очакват и ценят.

Корейските преводи могат да бъдат нотариално заверени и легализирани, за да отговарят на вашите точни изисквания.

Ние също така предоставяме услуги за устен превод от/на корейски в София.

За безплатна незабавна оферта, моля, попълнете формуляра вдясно или се свържете с нас във всеки от нашите офиси в София и Варна.

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Лиценз
Център за Преводи и Легализации "Резон" притежава лиценз от Консулски Отдел на МВнР от 1991 година.