ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ
Начало / Езици /Румънски език

Румънски език

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Център за преводи “Резон” предоставя пълен набор от преводачески услуги от и на румънски език.

Румънският (limba română) е един от най-разпространените европейски езици след присъединяването на Румъния към ЕС. Румънският се ползва от около 24 милиона души,за които езикът е майчин и се говори главно в Румъния, Молдова и автономната провинция Войводина (Сърбия).

Румънският език е на повече от 1700 години. Румъния е единствената страна от източния блок, която говори романски език (други романски езици са например италиански, френски и испански). Румънският и италианския са много подобни, като двата езика споделят 77% лексикално сходство според Ethnologue. Въпреки това,поради влиянието на славянските езици върху Румъния заради тяхната физическа близост, като произношение, лексика и граматика, има и някои много отчетливи разлики с италианския.

По време на римската окупация на юг от река Дунав латинските и балканските езици се смесват, за да създадат диалекти на румънски. Твърди се, че има около 20 различни диалекта, но официално са приети пет основни диалекта, говорени във Влахия, Молдова и Банат.

Повечето учащи са склонни да определят румънския като най-трудния за изучаване от всички романски езици.

Ние от Център за преводи „Резон” работим с преводачи, за които румънския е роден език, така че можете да сте сигурни, че вашият превод винаги ще бъде с вярно и правилно преведено съдържание.

Всички наши румънски преводачи и коректори са напълно квалифицирани професионалисти, а преводите ни са с висок стандарт.

В последните години все повече компании включително и български искат да навлязат на румънския пазар и изискват уебсайтовете им да бъдат преведени и на румънски език.

Нашата агенция е многосекторен специалист по преводи от/на румънски и има специфичен опит в следните области:

Ние гарантираме постоянно отлично качество на румънския превод във всяка от тези различни области, като се уверяваме, че възлагаме всеки превод на най-подходящия специализиран екип от висококвалифицирани румънски преводачи, коректори и редактори.

В съчетание с използването на нашата технология за превод и изключителна гъвкавост по отношение на нуждите на клиентите, това води до професионална и надеждна преводаческа услуга, която редовните ни клиенти ценят.

Преводите на румънски език могат да бъдат заверени, нотариално и легализирани, за да отговарят точно на вашите изисквания.

Ние също така предоставяме услуги за устен превод от/на румънски език в София.

За безплатна незабавна оферта, моля, попълнете формуляра за запитване или се свържете с нас във всеки от нашите офиси в София и Варна.

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Лиценз
Център за Преводи и Легализации "Резон" притежава лиценз от Консулски Отдел на МВнР от 1991 година.