ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ
Начало / Езици /Португалски език

Португалски език

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Център за преводи “Резон” предоставя пълен набор от преводачески услуги от и на португалски език.

Осигуряваме най-високо качество на португалски преводачески услуги.

Португалският е един от 10-те най-говорими езици в света днес.Португалският език (на португалски: português или língua portuguesa), е романски език единствен официален език в Португалия, Бразилия, Мозамбик, Ангола, Кабо Верде, Гвинея, Бисау, Екваториална Гвинея и Иточен Тримур. По традиция от колониалната епоха португалски се говори и в Макао, Китай, Гоа, чати на Индия и Малайзия.

С 240 милиона души говорещи португалски, 210 – 215 милиона от които като роден език, това е седмият по разпространение език в света и третият сред европейските езици. Португалският е също вторият по разпространение романски език след испанския.

Поради броя на териториите, където се говори португалски, има десетки португалски диалекти – те обаче са предимно различни в говоримия език. За писмени преводи изборът трябва да бъде между бразилския и европейския вариант на португалския език.

Когато вземате решения за преводи за португалоговоряща аудитория, важно е да сте наясно с разликите между тези два езикови варианта.

Въпреки че в повечето случаи са напълно взаимно разбираеми – особено в писмен вид – има разлики между вариантите, които лесно се забелязват от говорещите всеки от тях. Структурата на изреченията, правописът, терминологията са различни.

Страната, в която се намира вашата аудитория, е определяща за това какъв вариант може да ви е необходим. Бразилия и Португалия говорят съответно бразилския и европейския вариант. За африканските територии, където португалският е официален език, европейският вариант е норма за официални документи.

Превод от/на португалски

Без значение от точния предмет на вашата задача за превод от/на португалски , Център за преводи „Резон” разполага с преводачи с опит в редица области, от финансови документи до медицински досиета.

Нашата компания е многосекторен специалист по португалски преводи и има специфичен опит в следните области:

Ние възлагаме всеки отделен превод на най-подходящия специализиран екип от висококвалифицирани португалски преводачи, коректори и редактори, като по този начин гарантираме постоянно и отлично качество на португалския превод във всяка от тези области.

В комбинация с използването на преводачески технологии и нашата изключителна гъвкавост по отношение на нуждите на клиентите, това води до професионална и надеждна услуга за превод на португалски език, която редовните ни клиенти очакват и ценят.

За да гарантираме, че нашите стандарти за високо качество са изпълнени, нашите преводи от/на португалски се възлагат на преводачи с майчин португалски със съответните квалификации.

Документите се коригират и форматират, за да отговарят на индивидуалните нужди на всеки клиент, което води до отличен превод.

Ние също така предоставяме услуги за устен превод от/на португалски в София.

За безплатна незабавна оферта, моля, попълнете формуляра за запитване или се свържете с нас във всеки от нашите офиси в София и Варна.

Направете запитване
Моля, попълнете задължителните полета
Вашето запитване е в процес на изпращане
Няма избран файл
Общ Лимит: 15MB
Лиценз
Център за Преводи и Легализации "Резон" притежава лиценз от Консулски Отдел на МВнР от 1991 година.